

Multifunkční gril 3v1 ocení milovníci dobrého jídla, umožní vám doma udit, grilovat i opékat, využijete ho také na chatě, chalupě, u rybníka nebo v kempu, skládá se ze tří na sebe nastavitelných částí, které lze použít jako ohniště, vyšší gril nebo uzavřenou udírnu, dvě spodní části jsou opatřeny dvířky pro přikládání a kontrolu ohně, teploměr do 300 °C ve víku, dvě tyče určené pro zavěšení, průměr 40 cm, celková výš celý popiska 80 cm.
Jde o již vyprodanou položku nebo o zboží, které není možné v dostatečně rychlém termínu nyní dodat.
Podobné zboží
Jde o již vyprodanou položku nebo o zboží, které není možné v dostatečně rychlém termínu nyní dodat.
Multifunkční gril 3v1 ocení milovníci dobrého jídla, umožní vám doma udit, grilovat i opékat, využijete ho také na chatě, chalupě, u rybníka nebo v kempu, skládá se ze tří na sebe nastavitelných částí, které lze použít jako ohniště, vyšší gril nebo uzavřenou udírnu, dvě spodní části jsou opatřeny dvířky pro přikládání a kontrolu ohně, teploměr do 300 °C ve víku, dvě tyče určené pro zavěšení, průměr 40 cm, celková výš celý popiska 80 cm.
Podrobný popis
Multifunkční vodní gril 3v1 ocení milovníci dobrého jídla. Umožní Vám totiž doma udit, grilovat i opékat. Zahradní vodní gril využijete ho také na chatě, chalupě, u rybníka nebo v kempu na dovolené. Vodní gril se skládá ze tří na sebe nastavitelných částí, které lze použít jako ohniště, vyšší gril nebo uzavřenou udírnu. Dvě spodní části jsou opatřeny dvířky pro přikládání a kontrolu ohně, součástí vrchního poklopu je teploměr se stupnicí do 300°C, dvě tyče určené pro zavěšení uzených pokrmů a odklápěcí otvor pro vypouštění kouře. Grilovaný pokrm je připravován nad nádobou s vodní lázní pomocí tepla a dýmu. Díky tomu se tuk nepřipaluje a nevytváří karcinogenní látky.
Průměr vodního grilu: 40 cm Výška kompletu: 80 cm Materiál: ocelový plech Rozměry demontovaného zahradního grilu: 45×45×25 cm. Hmotnost grilu: 6,5 kg
- Ideální teplota pro grilování je 150–200 °C. Teplota plamene- každého – je však mnohem vyšší. Zahradní vodní grily používají k dosažení optimální teploty vodní lázeň, která teplotu plamene „srazí“ na tu správnou.
Vodní lázeň:
- Jedná se o lavor s vodou umístěný mezi roštem a ohništěm. Plamen ohřívá vodu, která ve formě vodní páry stoupá a snižuje teplotu pod poklicí.
Vodní pára Horký vzduch prosycený vodními parami a aromatizovaný kouřem z hořícího dřeva působí na grilovaný pokrm rovnoměrně ze všech stran. Maso se „zatáhne“ a všechna šťáva zůstane uvnitř. Maso není třeba obracet – ať se jedná o steaky, nebo např. celé kuře, či vepřové koleno. – např. kuřecí plátky jsou hotové „na dietní zpracování“ již zhruba za 7 – 8 minut. Po 10 – 15 minutách mají výbornou křupavou kůrčičku. Pokud však zůstanou na roštu např. i 30 minut, je samozřejmě kůrčička silnější, maso se však nijak extrémně nevysuší a zůstává šťavnaté, protože horký vzduch, který kolem masa proudí není suchý, ale je prosycen vodními parami, které se vypařují z nádoby nad ohništěm.
Zachycení odkapávajícího oleje: Velikou předností tohoto grilu je minimalizace karcinogeních látek vznikajících běžně spalováním okapujícího tuku, šťáv, či marinády. Pokud skápne marináda z masa, nekape do ohně, ale do nádoby s vodou, kde se pouze vaří a nepřepaluje. Je třeba dávat pozor, aby v lavoru bylo dostatek vody. V případě, že příliš topíte a dlouho grilujete, voda se může vyvařit a proto je nutno ji doplňovat i v průběhu grilování.
Příprava na grilování: Odpadá poměrně zdlouhavé a pracné roztápění dřevěného uhlí, které je navíc dražší a spotřebuje se ho podstatně víc. Nízká spotřeba dřeva je dalším příjemným překvapením
Chuť grilovaného masa: Maso je jemné, šťavnaté a jemně uzené. Pokud budete grilovat kuře, bude stejnoměrně grilované,jemně uzené a lehce půjde od kosti. Budete mile překvapení.
Gril doporučujeme všem labužníkům.