
Stroj na výrobu cukrové vaty, k výrobě cukrové vaty z krystalového cukru, napájení 230 V, příkon max. 500 W, hlučnost 45 dB (A), rozměry 282 x 235 x 282 mm, hmotnost 1,45 kg, součástí balení je odměrka na cukr.
Jde o již vyprodanou položku nebo o zboží, které není možné v dostatečně rychlém termínu nyní dodat.
Výrobník cukrové vaty Orava CM-550 A
Návody a dokumenty
Podobné zboží
Jde o již vyprodanou položku nebo o zboží, které není možné v dostatečně rychlém termínu nyní dodat.
Stroj na výrobu cukrové vaty, k výrobě cukrové vaty z krystalového cukru, napájení 230 V, příkon max. 500 W, hlučnost 45 dB (A), rozměry 282 x 235 x 282 mm, hmotnost 1,45 kg, součástí balení je odměrka na cukr.
Podrobný popis
Domácí výrobník cukrové vaty
Základním principem výrobníku cukrové vaty je rozehřátí cukru a využití odstředivé síly k vytvoření cukrových vláken (vaty) a jejich namotání na špejli.
Malé množství krystalického cukru se nasype do středu výrobníku cukrové vaty, kde cukr začne při zhruba 200°C karamelizovat. Následně je odstředivou silou vháněn do bubnu stroje, kde ho vzduch ochladí a z cukru se vytváří vlákna, která se zachytávají na špejli.
Cukrovou vatu si můžete vyrobit v čisté podobě. Populární jsou i cukrové vaty s nejrůznějšími příchutě a barvami, které sladkou pochoutku rozzáří od jahodově červené, přes jablečně zelenou až po citronově žlutou. Stačí k cukru na cukrovou vatu přidat odpovídající potravinářské barvivo nebo třeba Vitacit.